Gratis Internet Explorer op je Mac

Als je een geoefend ICT’er bent heb je nu waarschijnlijk de koffie over je toetsenbord en beeldscherm uitgespuugd, Internet Explorer op een Mac?! Die verbazing kan van twee kanten komen; ‘Wat moet je met een Mac?!’ of ‘Wat moet je met Internet Explorer?!’. Het antwoord is simpel; webdevelopment.
Iedereen die zich bezig houdt met het bouwen van het internet waar de wereldbevolking zo graag naar kijkt, kent de horrors van het cross-browsing testen op verschillende machines en OS’en. Op een Windows PC gaat dit het makkelijkst; daar heb je zowel Internet Explorer (IE) als Safari, Chrome, Firefox, Opera en ga zo maar door. Apple’s OS X heeft al diezelfde browsers ook, behalve IE. Maar wist je dat IE ooit de standaard browser voor OS X? Tot 2003 zelfs!

Maar die IE For Mac staat nu gelijk aan IE5.5, wat te vergelijken is met de trapwagen van de Flintstones ten opzichte van de nieuwste Audi A3. Maar back on topic; het kan dus gebeuren dat je op OS X werkt. En veel mensen die overstappen op OS X hebben binnen de kortste keren geen Windows machines meer in de buurt. Ik werk zelf ook op een Mac wat niet onlogisch is gezien mijn grafische werk voor SEO Scale – ja mensen, daar zijn Macs uitermate geschikter voor dan Windows! En ik maak ook websites, zo af en toe wil ik tussendoor wel wat programmeren, bovendien zijn er (beschamend genoeg) nog steeds websites die alleen in IE draaien.
Met die sites kan ik dus niets, ik kan niets testen in IE, ik heb geen zin in een dual-boot (steeds opnieuw moeten opstarten), virtualisatie is traag en duur (dubbele licenties) en ik ga er geen aparte machine voor kopen (voor die incidentele momenten).

Maar de oplossing is daar! Webontwikkelaars op OS X; je kunt nu binnen je vertrouwde systeem gratis en voor niets IE7, IE8 én IE9 draaien! Dit kan via VirtualBox, de gratis software van Oracle. Alle instructies en verdere uitleg staat hierzo in het engels. Succes ermee!

© 2014 - 2019 SEO Scale | KVK: 61221856 | BTW: NL153356224B02